Nagelbeugel

Een nagelbeugel wordt geplaatst om een zeer convexe pijnlijke nagelvorm of ingroeiende nagel te verbeteren en te begeleiden middels heveling. Dit om uiteindelijk de nagelplaat terug te brengen naar een acceptabelere vorm die geen pijnklachten meer veroorzaakt.

In mijn praktijk werk ik met de PODOSTRIPE. De Podostripe wordt vastgeplakt op de nagel. De Podostripe beugel kan nagenoeg bij alle soorten van vervormde pijnlijk ingegroeide of gekrulde nagels worden gebruikt. Daarnaast is de Podostripe beugel ook geschikt voor cosmetische correctie van misvormde nagels en de diabetische voet. De Podostripe beugel is gemaakt van een elastische kunststof strip met twee bevestigingspunten en een bevestigingsstrip.

DOEL VAN DE BEHANDELING: Podostripe beugel- therapie heeft als doel de gezonde groei van de nagel te herstellen. Met de Podostripe beugel wordt de ingegroeide nagel in de juiste positie gebracht en zorgt direct voor verlichting van de pijn,

DUUR VAN DE BEHANDELING: De Podostripe beugel kan 3 tot 6 weken blijven zitten en kan daarna vervangen worden door een nieuwe beugel, totdat het gewenste resultaat bereikt is. Hoe vaker de beugel vervangen wordt, hoe sneller het gewenste resultaat bereikt zal worden, aangezien een nieuwe beugel meer kracht uitoefent op de nagel.

Het gebruik van een nagelbeugel dient echter wel gecontroleerd te gebeuren! Een afspraak om de 6 weken is hierbij echt noodzakelijk om vervelende situaties te voorkomen zoals bijvoorbeeld: loslating van de nagelplaat of breken van de nagelplaat.

De nagelbeugelthechniek mag alleen worden toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

          images[7].jpg